Ik vertrek: Ton en Mike / Wout en Shilpi

Vanavond gingen we een kijkje nemen bij koppels die we een paar jaar eerder al hebben gezien. Hoe gaat het nu met ze? Wonen ze nog in het buitenland? Zijn ze nog bij elkaar?

Nicaragua

Tien jaar geleden emigreerden Ton en goede vriend Mike naar Nicaragua waar ze resort hebben gekocht. Ton was wel even vergeten om zijn vrouw Joan bij deze plannen te betrekken. Tijdens dertig jaar huwelijk heeft hij haar nooit over deze droom verteld. Joan wil best een tweede huis. Graag zelfs. Maar dan gewoon op Texel op in Tuitjenhorn. Mike heeft het ook niet helemaal handig aangepakt. Zijn vriendin is hoogzwanger en kan dus niet mee. Ze zal hem pas na de bevalling volgen.

In het begin zijn er uiteraard tegenslagen. Het resort is vervallen, een buurman doet moeilijk over een moeras en ze worden bestolen door het personeel. Daar komt nog bij dat Joan, die toch maar mee is gegaan, de eerste jaren met een zure bek op een veranda heeft gezeten. Is dat nog wel goed gekomen?

Tien jaar later wonen alleen Mike en zijn gezin nog in het resort. Het loopt goed en ze hebben zelfs geld genoeg om scholen te bouwen voor het dorp waar ze wonen. Mike heeft inmiddels twee kinderen die thuis les krijgen. Het onderwijs in zijn eigen scholen is namelijk heel erg slecht.

Ton en Joan wonen grotendeels in Nederland. Alleen in de winter gaan ze terug naar Nicaragua. Hij bespreekt dan met Mike de toekomst. Ton wil de boel het liefst verkopen, want als je oud bent kun je niet op een eiland wonen. Mike wil zijn vriend niet dwarszitten, maar wil duidelijk iets anders. Ondertussen rijdt Joan hele dagen rond in een taxi en eet ze taart.

Oostenrijk

Wout en Shilpi gingen in 2011 naar Oostenrijk. Eigenlijk gingen ze al een paar jaar eerder, maar dat was geen succes. Hun dochter Anne-Rose (aangeduid als “de kleine”) werd toen opgevoed door de gasten en dat was een reden om terug te gaan. Maar toen het meisje negen werd vonden ze dat oud genoeg om hele dagen alleen voor een tv te zitten en zijn ze opnieuw geëmigreerd.

In Oostenrijk kochten ze een hotel waar nogal wat aan moest gebeuren. Ook hadden ze geen internet waardoor er geen reserveringen binnen konden komen. Daarom was Wout genoodzaakt om een baan te zoeken. Shilpi zag het allemaal niet meer zitten. Ze zal zelf toch niet hoeven werken? De spanning stijgt tussen het stel.

Vier jaar later doet Wout iets met een bladblazer. Van de hotelkamers hebben ze appartementen gemaakt en ze hebben er zelfs een tweede pand bij. Anne-Rose houdt een spreekbeurt over haar astmatische bronchitis en de zoon van Wout is op bezoek met zijn gezin. Alles lijkt dus goed te gaan, maar dan gebeurt er iets waar je na vier jaar niet meer op durft te hopen als kijker: een lekkage! En alsof dat nog niet smullen genoeg is valt ook nog de elektriciteit uit. Heerlijk! Shilpi geeft ondertussen een spreekbeurt over Arabieren.

Wat opvalt is dat Wout en Shilpi totaal niet op één lijn zitten als het over de toekomst gaat. Hij wil nooit meer anders. Zij wil de boel het liefst verkopen en naar de stad verhuizen. Anne-Rose start een nieuwe spreekbeurt over hoe gelukkig ze is, maar de aftiteling loopt al.

Beide avonturen kun je hier terugkijken.

Een gedachte over “Ik vertrek: Ton en Mike / Wout en Shilpi

  1. hihihihi…….oeps….ik mag niet lachen…. whahahahaha…..sorry hoor maar het is echt heel grappig geschreven….Ik geef toe…..heb een paar jaar moeten wennen maar vindt de stukjes nu wel heel kostelijk……
    Vooral ” it is a miracle….. i can walk again zie: Glamping in Frankrijk…. geweldig!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s