Ik vertrek: Laurens en Brigitte

Laurens en Brigitte wonen in Haarlem. Zij zit op yoga, hij op timmeren. Maar ze willen meer in het leven en dat moet gaan gebeuren in Frankrijk. Ze hebben er een boerderij gevonden waar ze gastenkamers en een camping willen creëren om daar vervolgens hèhèvakanties aan te bieden. Wat voor vakanties? Normale mensen zouden spreken van een uitrust- of ontspanningsvakantie, maar Lau en Bri zijn geen normale mensen. Zij noemen het, lekker gek als ze zijn, een hèhèvakantie.

Na een enigszins treurig afscheidsfeest rondom een picknicktafel kan het avonturen gaan beginnen. Bijna dan, want de auto wil niet starten. Maar als dat verholpen is gaan ze dan toch echt. Half Haarlem reist mee om ze in Frankrijk te helpen met uitladen. Brigitte bedankt haar hulptroepen door lekker Frans voor ze te koken. Pasta met gehakt dus.

Maar dan komt de voice-over met een onthulling die alles doet omslaan. Ze hebben de boerderij nog helemaal niet gekocht en dat geldt ook voor de omliggende grond. Om die reden mogen ze niet beginnen met verbouwen. En wat doe je in zo’n situatie? Dan ga je kippengaas kopen. Door een taalprobleem komen ze nog bijna met een paar illegale Polen thuis om vervolgens te vernemen dat de grond aan andere mensen verkocht is.

Zeven maanden later zijn we terug in Haarlem. Lau en Bri hebben er een huis gekocht dat ze gaan opknappen in de hoop het met winst weer te verkopen. Ze hebben nog steeds geen huis in Frankrijk gevonden.

Vijf maanden later zijn weer terug in Frankrijk. Het huis in Haarlem is verkocht en de zoektocht gaat verder. Deze keer laten ze zich door niets en niemand tegenhouden. Zien ze een mooi huis maar zit de deur op slot? Geen probleem, dan knippen ze gewoon het slot door. Deze mensen hebben een missie (en gaan daarna barbecueën in de regen).

Drie maanden later zijn we weer in Haarlem waar ze weer een huis hebben gekocht om op te knappen. Als Laurens en Brigitte vertellen dat ze nog steeds zoekende zijn naar een huis om hun droom te verwezenlijken, dreigt dit een eeuwigdurende aflevering te worden. Wel geven ze aan dat Frankrijk niet meer de enige plek is waar ze iets zoeken. Drenthe is ook leuk.

Kijk de aflevering hier terug. Dan zul je ook de bloedirritante lach van Brigitte horen. Die heb ik bewust achterwege gelaten. Om het leuk te houden.

4 gedachtes over “Ik vertrek: Laurens en Brigitte

  1. Deze aflevering is echt de slechtste die ik ooit gezien heb, wat bezielde die mensen in hemelsnaam? en dan die zoon die de paraplu vast zat te houden tijdens de bbq. doe toch normaaaaaaaaaaaal. heerlijk omschreven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s