Ik vertrek: Tessa en Bouwe

Tessa en Bouwe wonen in Brabant. Zij is violist en hij paukenist. Het is de bedoeling dat ze Brabant inruilen voor Frankrijk waar ze een bed & breakfast willen beginnen voor mensen zonder kinderen, zonder huisdieren en zonder kleren. We hebben hier namelijk te maken met nudisten. Ter voorbereiding op het klussen wordt er gezwommen om zo de conditie op te bouwen en ook volgen ze een kookworkshop. Een afscheidsfeest is er niet, want Tes en Bou kennen eigenlijk niemand.

In Frankrijk blijken de vorige eigenaren nog aanwezig te zijn bij aankomst, maar als eenmaal het koopcontract is getekend kan het nudistenavontuur gaan beginnen. De eerste dag staat het verslepen van een matras op het programma. Als die klus geklaard is vinden ze het wel genoeg en is het tijd voor een drankje. De missie voor de volgende dag is het bakken van een ei. Tessa en Bouwe houden zichzelf wel bezig hoor.

Drie maanden later kijken we hoe het met de verbouwing staat. “We hebben vooral onzichtbare dingen gedaan,” zegt Tessa. Wel heeft de klusjesman een trap naar de zolder gemaakt, want daar zijn ze nog nooit geweest. Daar blijkt de vloer en het dak in een behoorlijk slechte conditie te zijn. Wat nu? De eerste gasten zijn al in aantocht. Maar nudisten zijn niet zo moeilijk. Die zijn vooral “heel echt en heel eigen”, dus die mogen gewoon komen. Geef ze een bord spruitjes en je hoort ze eigenlijk niet meer.

Weer een paar maanden later klussen Tessa en Bouwe door terwijl er af en toe wat gasten komen. Ze zijn bezig met de nieuwe vloer, maar echt vlotten wil het niet. Dat komt omdat Bouwe bij het plaatsen van elke plank een balk kapotmaakt. En er is nog iets anders. Bouwe heeft het gevoel bekeken te worden. Soms lijkt het zelfs of er iemand aan hem zit. Wordt hij gek of spookt het op deze Franse zolder?

Kijk de aflevering hier terug.

4 gedachtes over “Ik vertrek: Tessa en Bouwe

      1. Dank je wel. Wij zijn al bijna volgeboekt deze zomer 🙂 Oh, je bedoelt de groente ‘spruitjes’…. er staat spuitjes namelijk, en dat levert een heel ander soort bord op 😉 En knap hè, hoe ik bij het plaatsen van elke plank een eikenhouten balk van 15×15 cm dik kapot weet te maken. De Hulk is er niks bij 😉

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s