Ik vertrek: Alwin en Bionda

De familie Boerkamp die zichzelf de Boerkampies noemen (waarschijnlijk omdat ze zichzelf hele maffe mensen vinden, maar dat is niet zo) lijken zich goed voor te bereiden op hun emigratie naar Italië. Hun hele huis hangt vol met briefjes waar Italiaanse woorden op zijn geschreven die van levensbelang zijn. Denk aan klok en koelkast. Dat komt vast helemaal goed. Niets is minder waar. Alwin en Bionda (twee namen waar ik automatisch een vooroordeel bij heb) hebben namelijk nog geen huis gekocht. Tijd om in de auto te stappen en er een te gaan kopen. Alwin neemt zijn ouders ook mee. Niemand weet waarom, want zijn moeder kan maar één zin zeggen (“dit is nog niet af”) en zijn vader loopt alleen maar te huilen. Hun droomhuis is erg duur en “nog niet af”, maar ze liegen en bedriegen zich door een gesprek met de bank heen en krijgen toch een lening. Dan is er plotseling nog een ander huis, “ook nog niet af”, en ineens kopen ze dat. Tijd om echt te gaan emigreren dus. Maar eerst nog een spetterend afscheidsfeest in de tuin. Niet spetterend omdat het zo gezellig is helaas.

Van de verbouwing krijgen we niet veel te zien. Alleen wat gedoe met het zwembad en iets met een tuinslang. Ook moeten de drie zoons in een jurkje naar school. De eerste gasten zijn erg tevreden en Alwin heeft een aantal momenten van bezinning waarbij hij wordt uitgelachen door Bionda.

Een klein jaar later keren we terug bij Al en Bion. Hij loopt op krukken (had iets met voetbal te maken waar ik geen verstand van heb) en zij staat er alleen voor. Dat is het wel zo’n beetje. Echt spannend wil het met deze mensen niet worden. Toch zegt Bionda dat ze zo ontzettend veel heeft meegemaakt het afgelopen jaar dat ze wel een boek kan schrijven. Ik zou het doen Bionda, want van je televisieoptreden moet je het duidelijk niet hebben.

Ik kan het me haast niet voorstellen, maar mocht je toch nieuwsgierig zijn geworden naar dit doodsaaie koppel, kijk dan hier de originele aflevering terug en hier het vervolg. Of kijk gewoon morgen hoe het nu met ze gaat, want om onverklaarbare redenen vindt Tineke Schouten dit de allerleukste aflevering van Ik vertrek ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s