Ik vertrek: Jan en Corrie, het vervolg

Hoe zou het toch met Jan en Corrie zijn? Een vraag die menig Nederlander de afgelopen jaren door het hoofd spookte. Zouden ze hun bouwval al verkocht hebben? Hoe gaat het met de keuken annex badkamer annex slaapkamer annex tuin?

We zien twee bejaarden brood sorteren. Wie zijn deze mensen en werken ze in een bakkerij? Nee hoor. Het zijn Jan en Cor. In zeven jaar tijd zijn ze dertig jaar ouder geworden en is hun bouwval een hit. Wie had dat gedacht! Werken die wensballonnetjes dan toch? Zoon Patrick, die carrière heeft gemaakt in het schoonmaken van de wc’s, legt uit: “Mijn moeder is heel goed in het vinden van goedkope oplossingen.” Dat brengt ons meteen bij zoon Maikel. De wandelende pinpas van het gezin. Is hij gaan inzien hoe zijn ouders hem gebruikten en manipuleerden om aan geld te komen? Welnee, want naïviteit is blijkbaar erfelijk. Hij doet iets bij een zwembad en vertelt vol trots over zijn investeringen. Hij zou wel graag een leuke vriendin willen. Gelukkig doet mama Corrie meteen een oproep. Een nieuw gezinslid brengt immers geld met zich mee zal ze wel gedacht hebben.

En zo is de uitsprak “hoe heb et mis kenne gaan?” van Corrie veranderd in een “hoe heb et goed kennen komen?” van de kijker.

Terugkijken? Hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s