Ik vertrek: Jan en Corrie

Jan en Corrie kunnen niet zonder elkaar. Als hij naar zijn werk is zit zij de uren af te tellen tot hij thuiskomt. Corrie wil iets anders en als Corrie iets wil stopt ze het in een wensballonnetje. Ze willen een appartementencomplex met camping beginnen en een of ander communistisch dorp in Tsjechië lijkt ze daar de ideale omgeving voor. Zoon Patrick gaat ook mee, al moet hij dan wel afscheid nemen van Damelza. Nee, dat is niet zijn vriendin maar een koe die hij heeft vernoemd naar een meisje dat hij leuk vond. Zoon Maikel (dyslectische spelling van Michael) wil ook heel graag mee, maar dat mag niet. Hij moet in Nederland blijven werken om geld te verdienen voor als het spaargeld op is.

In Tsjechië blijkt natuurlijk alles mis te zijn met het bouwval dat ze gekocht hebben en ook de taal vormt uiteraard een probleem. Gelukkig leren ze Ludmilla kennen. Zij spreekt Duits en helpt ze met alles. Zo weet ze te regelen dat Samstag het internet wordt aangesloten. “Samstag is toch dinsdag?” Taalprobleem opgelost dus.

Een paar maanden later staan de eerste gasten op het punt van arriveren. Maar waar is Jan? Jan zit in Beverwijk en werkt weer bij zijn oude baas. Corrie is achtergebleven met zoon Patrick. Maar dan kondigt ook hij aan terug te gaan naar Nederland. Wat gaat Corrie doen? Zal een wensballonnetje nog wel helpen?

Negen maanden later is iedereen depressief geworden. De verbouwing is wel bijna klaar, maar er zijn fouten gemaakt met het aanvragen van vergunningen en het geld is op. De gasten willen ook niet echt komen. En alsof dat nog niet genoeg is blijkt Ludmilla een oplichtster te zijn geweest. Jan en Cor besluiten de boel in de verkoop te zetten en trekken bij hun zoons in die gelukkig in een groot appartement wonen waar plaats genoeg is (grapje). Ze hopen op een wonder. Misschien kunnen ze de loterij winnen of is er iemand die ze geld gunt. Dan herinneren ze zich weer waarom Maikel niet mee mocht en brengen ze alle manipulatietechnieken die ze van Ludmilla hebben geleerd in praktijk om hun zoon te verleiden een lening af te sluiten. Gaat dit lukken of knapt dit wensballonnetje?

Morgen zien ze we hoe het nu met deze mensen gaat. Heeft zoon Maikel kunnen helpen of blijkt hij toch slimmer dan dat? Bereid je vast voor en kijk hier de originele aflevering terug en hier het vervolg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s