Ik vertrek: Marieanne en Joëlle / Paul en Audrey

Vanavond gingen we terug op bezoek bij mensen die al eerder gevolgd werden in Ik vertrek. Wat betreft Paul en Audrey was dat niet zo spannend. Zij zijn in 2011 in Suriname een garage begonnen en veel is er niet veranderd. Toen ging het allemaal wel goed en nu ook. Gelukkig was er nog een verhaal.

In 2011 vertrokken beste vriendinnen Marieanne en Joëlle naar Italië om daar een bed & breakfast te beginnen. De emigratie volgde slechts vier maanden na de eerste idee. Ze kochten een vervallen pand waar niets terechtkwam van de beloofde renovatie en Marieanne liet heel ongelukkig een nieuwe verkering achter in Nederland. Uiteindelijk kwam het qua huis helemaal goed en de b&b werd geopend.

Drie jaar later is alles anders. Marieanne is vervangen voor een teckel, want de vriendinnen hebben ruzie gehad. Sterker nog: ze haten elkaar. Ze bleken toch niet helemaal op één lijn te zitten als het gaat om het runnen van een bedrijf waarop Marieanne besloot terug te gaan naar Nederland waar ze die verkering nog had zitten. In de financiële afhandeling is iets geknapt waardoor ze geen contact meer met elkaar hebben. Op zo’n moment is het wel jammer dat Ik vertrek geen Familiediner-achtig programma is. Ik zat namelijk echt te wachten op het moment dat de ex-vriendinnen elkaar toch weer zouden zien met een hysterische presentator erbij die vragen zou stellen als: “Wat gaat er nu in je om?” en “Wat wil je haar nog zeggen?”. Helaas.

De aflevering kun je hier terugkijken.

Dit was de laatste aflevering van dit seizoen, maar niet getreurd. Aangezien ik elke aflevering van Ik vertrek zeker zes keer heb gezien zal ik de komende tijd tips geven over welke uitzendingen uit de archieven je gezien moet hebben. Herinner je je bijvoorbeeld nog die mensen die zo goed met bomen konden praten? Of dat gezin dat op de vlucht ging voor de Nederlandse overheid? Binnenkort meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s