Ik vertrek: Ronald en Girbe

Vanavond leek het erop dat Ronald en Girbe ons de saaiste aflevering van dit seizoen gingen brengen. Het stel, dat in Nederland nog niet samenwoonde, nam in Tenerife een restaurant over. De uitzending kabbelde nogal voort tot een mysterieus bericht de droom van Roon en Girb leek te verstoren. Het restaurant zou namelijk een kat in de zak zijn. Ik verheugde me meteen op moeilijke gesprekken met oplichters en advocaten en schulden, maar helaas bleek dit bericht op niets uit te lopen. Ik legde me erbij neer dat dit een saaie aflevering zou worden.

Maar toen verscheen personeelslid Yvonne Met Twaalf Jaar Ervaring ten tonele. Yvonne heeft namelijk twaalf jaar horeca-ervaring en in die twaalf jaar heeft ze heel veel ervaring opgedaan. En met al haar twaalf jaren ervaring werden Ronald en Girbe, tot dat moment nog de hoofdrolspelers, gedegradeerd tot figuranten in hun eigen restaurant. Zo was er nogal wat schoonmaakwerk te doen. Prima dat jij een vensterbankje gaat lopen lappen, maar Yvonne (die met twaalf jaar ervaring) komt controleren of je dat wel goed hebt gedaan. Wil je bestellingen op gaan nemen? Ga je gang. Maar o wee als je iets verkeerds serveert. Yvonne weet na twaalf jaar namelijk exact wat het verschil is tussen kipsaté en een stuk kip. En het bestek hoort rechts! Want iedereen kan hier nu wel zijn eigen manier hebben, maar de manier van Yvonne is de beste want zij heeft twaalf jaar ervaring en jij niet! Duidelijk? Fijn! Had ik al gezegd dat Yvonne twaalf jaar ervaring heeft?

Lukt het Ronald en Girbe om terug in de spotlight te komen of rennen ze gillend terug naar Nederland? Bekijk het hier. Volgende week gaan we naar Luxemburg.

En voor wie het nog niet wist. Yvonne heeft twaalf jaar ervaring en bij een stuk kip serveer je geen satésaus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s