Ik vertrek: Astrid en Petra

Vanavond zagen we hoe zussen Astrid en Petra hun zachte g inruilden voor de umlaut. In Duitsland begonnen ze hun pension. Een droom die uitkomt of een regelrechte alptraum?

Astrid werkt in een schoenenwinkel en Petra heeft al een b&b in Breda. Samen met hun mannen vertrekken ze naar Duitsland, daar is Astrid namelijk geboren in een vorig leven. Ze gaan er een pension met biergarten beginnen. Hun moeder van 86 gaat ook mee, want die gordijnen naaien zichzelf niet. Hun kinderen laten ze achter en ook de mannen zullen in het begin in Nederland blijven wonen om geld te verdienen.

Op de dag van vertrek voelt Petra zich erg eenzaam. Ze moet er zelfs van huilen. Ook bij aankomst blijkt haar huilbui nog niet over. Gelukkig valt er genoeg te doen, dus veel tijd om nog langer te janken is er niet. Samen met Astrid gaat ze behang van de muren trekken. Kees, de man van Petra, maakt ondertussen een paar oude buurmannen enthousiast en  Jurgen, de man van Astrid die zich op den duur met koken bezig wil gaan houden, verkent de keuken. Er staat een ding in de kast, maar wat is het? Is het een vleesmolen? Een kaasrasp? Een sinaasappelpers? Of toch iets met groente?  Petra heeft overigens weinig vertrouwen in zijn kwaliteiten. Petra is namelijk nogal een pessimist. Dat wordt nog gezellig!

Zodra de mannen weer naar Nederland zijn beginnen de zussen met  het grote sloopwerk. Ze constateren dat ze nogal op elkaars lip zitten en dat zorgt voor irritaties. Zo kan Astrid niet behangen zonder bubbels. En dan breekt moeders ook nog eens haar arm na een val. Zo komen die gordijnen nooit af.

Een paar maanden later zijn de mannen terug en is het huis van Petra verkocht. In iedere aflevering van Ik vertrek reden voor feestje, maar niet voor Pessimistische Petra. Het was potdomme haar droomhuis! Gelukkig dienen de eerste gasten zich aan, maar dan blijkt het pessimisme keihard te zijn overgewaaid naar Astrid, tot dan de leukere zus. Gasten? En die willen eten? Nee hoor. Dat is niet de bedoeling. Niet veel later komen er ook nog klachten binnen. Bij de ene kamer lekt de douche en bij een andere kamer is helemaal geen water. Zetten de zussen hun avontuur door of gaan ze met gierende banden terug naar Breda?

Kijk hier de Duitse capriolen van de zussen terug. Volgende week gaan we naar Italië!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s