Ik vertrek: Dave en Anne

Jajajaja vanavond was er weer knotsnieuwe aflevering van Ik vertrek. En wat voor aflevering! Er werd gehuild, er waren louche aannemers en er werd heel veel op z’n Daves gedaan.

In Delft leren we Dave en Anne kennen. Ze kennen elkaar van de handbal. Zij is  interieurstylist, want ze is gek op kleuren, patronen en stoffen. Hij werkt in een kas en is naar eigen zeggen een echte womanizer. Daarom werkt hij met tomatenplanten, want dat schijnen allemaal vrouwtjes te zijn. If these tomatenplantjes could talk…

In Portugal wil het stel een bed & breakfast gaan beginnen. Sterker nog: volgens Dave wordt het de beste b&b van de Algarve. Hij loopt over van zelfvertrouwen, dus gaat hij even weg om te huilen. Hij weet zeker dat hij pas terugkomt als as. Een collega vraagt nog wat hij dan gaat doen als het toch niet leuk is, maar volgens Dave wordt het niet niet leuk.

Anne heeft nog een paar kinderen (eerst één, toen ineens twee en verderop in de uitzending waren het er plotseling drie), maar zij gaan niet mee. Dave heeft ook kinderen, maar daar heeft hij geen contact mee. Het is verwaterd, maar hij hoopt wel dat ze op een dag op zijn Portugese stoepje staan. Hij grijpt ook nog even de camera om Anne aan iedereen aan te bevelen. Zij heeft namelijk het geld voor hun emigratie geregeld door bij vreemden aan te bellen. Wat ze voor dat geld gedaan heeft wordt verzwegen.

De reis naar Portugal loopt niet gesmeerd, want ze krijgen een paar keer autopech en daarom moeten ze het laatste stuk lopen. Ze treffen wat palen en muurtjes aan en dat moet dan een huis worden. En niet zomaar een huis. Je kunt er straks namelijk de afwas doen terwijl je naar buiten kijkt. Zulke luxe is slechts voor een enkeling weggelegd. Zelf was ik al jaren af met uitzicht op een blinde muur. Maar Dave en Anne leven nu op een hoger niveau.

Maar dan spat de droom uiteen en bevinden Anne en Dave zich in een nachtmerrie. De aannemer is verdwenen en ook de architect is spoorloos. Daar komt bij dat ze de bouwtekeningen mee heeft genomen en dus ligt de bouw maanden stil. Advocaten, rechtszaken, alles. Vanaf nu gaan ze het op z’n Daves doen. Wat dat precies inhoudt wordt niet duidelijk helaas.

Wat nu? Ze zijn blut. Financieel dan hè. En als ook de tweede aannemer ze in de steek laat weten we dat dit nooit meer goed gaat komen. Of toch…?

De Portugese nachtmerrie kun je hier terugkijken. Volgende week gaan we naar Duitsland. Jawohl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s