Boer zoekt vrouw 2017: aflevering 1

Wanneer binnen een halve minuut een seksistische grap wordt gemaakt weet je het zeker: Boer zoekt vrouw is weer begonnen. Ondanks dat de vorige internationale versie niet zo’n succes was qua liefde heeft Yvon toch voor de tweede keer haar knoffertje gepakt om buiten Nederland te zoeken naar boeren die op hun beurt weer zoeken naar vrouwen. In de Rotterdamse haven wacht zij ze op om vervolgens met ze te gaan eten. Dat klinkt niet heel spannend en dat is deze eerste aflevering ook niet. Toch is er genoeg om te bespreken.

Marc

Marc is de knappe boer van dit seizoen. Hij woont in Zambia en heeft een tilapiakwekerij. Zoals altijd krijg ook dit keer de knappe de meeste brieven: 829. Samen met twee vrienden zoekt hij tien vrouwen uit waarvan Nicole de koeieninseminator hem het leukst lijkt. Gadverdamme!

Olke

De boer Aad / boer Geert van dit seizoen is Olke. Hij woont in Texas en heeft een accent. Ik twijfel daarom heel erg of Olke zijn echte naam is of dat de ondertitelaar het geluid dat hij produceerde bij het voorstellen fonetisch heeft uitgeschreven. In tegenstelling tot Marc is Olke wel een echte boer want hij heeft koeien. Hij hoopt op dertig brieven en krijgt er 206. Het leek hem een goed idee om zijn zussen te laten helpen met het vinden van tien geschikte kandidaten, maar dat wordt een ramp. Zijn zussen zeggen vooral hele domme dingen als “wat een leuke uitstraling” bij een foto van een vrouw met een enorme zonnebril op. Deze vrouw is Herriët en eigenlijk hebben haar kinderen haar opgegeven. Als Olke de brief leest moet hij een beetje huilen. Dat was dan wel weer lief en deed me bijna zijn seksistische opmerkingen van de eerste dertig seconden vergeten.

Herman

In Frankrijk woont Herman. Herman klinkt vooral heel erg verkouden en het is een beetje een ongemakkelijke jongen. Wel lief, maar ook een tikje nietszeggend. Er hebben veertig vrouwen geschreven, maar wanneer de brief van Anke tevoorschijn komt kunnen de andere 39 wel verbrand worden. Anke met haar trompet wordt de vrouw voor Herman. Herman en Anke. Anke en Herman. Niks meer aan doen.

Riks

Met Riks heb ik een beetje moeite. Niet omdat hij uit Canada komt, niet omdat hij naar de kerk gaat en ook niet omdat hij een accent heeft, maar wel omdat hij niet kan organiseren. Hij heeft 36 brieven gekregen, het minste van allemaal, en toch lukt het hem niet om deze te ordenen. Binnen de kortste keren is de misschien-stapel kwijt en dan vraag ik me toch af: hoe serieus neem jij dit, Riks? De vrouw die hij het leukst vindt zei iets over een vuurvonk en meer heb ik niet onthouden.

David

David uit Roemenië is de leukste boer van allemaal. Dat weet ik omdat ik smaak heb. Helaas heeft David zelf geen smaak. Hij is nogal gecharmeerd van Jorien namelijk. Jorien is zo iemand die vrijetijdsmanagement heeft gestuurd en met zulke types heb ik nogal slechte ervaringen. Ze vindt vooral Davids wenkbrauwen mooi en zijn haar, want zijn haar is erg donker. Bij die 88 brieven zat wel wat leukers, David?

Volgende week gaan onze vijf boeren hun nieuwe vrouw ook echt ontmoeten en allerlei ontspannen situaties. Dat wordt vast heel ongemakkelijk, dus ik heb er zin in. Kijk de aflevering van deze week hier terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s