Ik vertrek: Marcel en Natasja

Marcel en Natasja uit Landgraaf hebben een droom: iets voor zichzelf beginnen in Italië. Ze bereiden zich al een hele leven voor op deze stap. Ze eten elke dag pasta, spreken de taal een beetje en hun drie kinderen hebben een Italiaanse naam. Dit kan dus niet verkeerd gaan. Of toch?

Marcel is projectleider bij de gemeente. Ik weet nooit zo goed wat een projectleider doet, maar blijkbaar moet je er een oranje klaar-overjas bij aan. Natasja is verpleegkundige. In Umbrië gaan ze een gastenverblijf verhuren waar ook een camping bij moet komen en het gezin gaat in een nieuw gebouwd appartement in de kelder wonen. In kannen en kruiken dus? Nou, dat loopt toch even anders. Bij aankomst blijkt het appartement nog helemaal niet klaar te zijn en wanneer ze het huurcontract willen gaan tekenen komt de eigenaar steeds met nieuwe eisen. Daar sta je dan met je levenslange voorbereiden en je droom. Natasja snapt er niks van. Zoiets gebeurt toch alleen maar op de televisie? Dat klopt, Natas. Zoiets gebeurt alleen op televisie. Of dacht je dat die camera’s van de radio waren?

Twee weken later is het gezin naar de zus van Natasja verhuisd op Sicilië. Ze hebben besloten om niet verder te gaan in Umbrië. Marcel gaat terug naar Limburg om daar te werken. Zullen ze hem ooit nog terugzien? Hij denkt in ieder geval vast na over vreemdgaan: Hoe ver kun je gaan? Waar ligt de grens? Wat is acceptabel? Natas doodt de tijd door vast een website te maken voor een accommodatie die alleen nog maar in haar hoofd zit.

Zullen Mars en Natas nog bij elkaar zijn? Kijk de aflevering hier terug.

2 gedachtes over “Ik vertrek: Marcel en Natasja

  1. Beste praatjesmaker,
    waag het niet om een afzeikstukje te bloggen over dat fantantische gezin van gisteren in IK VERTREK.
    Wat een drive. Vechtend tegen corrupte Italianen gaat moeders het uiteindelijk redden in Sicilië. En ik gun haar dat. En wat een geweldige kinderen. Normen en waarden? Het bestaat nog. En dan die echtgenoot. Niks geen magnetronmaaltijd. Alleen in Nederland, werkend van vroeg tot laat. gescheiden van zijn geliefde gezin, en dan toch zelf pasta maken met verse tomaten.
    Zo’n gezin heeft er recht op dat hun droom werkelijkheid wordt. En dat gaat lukken. Zeker weten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s