Ik vertrek: Theo en Jolanda

Wie een beetje op de hoogte is van de huidige situatie in Gambia weet dat ze er met een ernstig tekort aan pannenkoeken zitten. Sterker nog: ze weten niet eens wat pannenkoeken zijn! En als je niet weet wat het is heb je er behoefte aan, dachten Theo en Jolanda. Met dit businessplan waar je U tegen zegt vertrekken ze naar Afrika.

Theo doet iets met kartonnen dozen en Jolanda is financieel adviseur. De uitzending begint wat saai want dit koppel heeft de gezelligheid niet uitgevonden, maar dan doet Jolanda toch een verrassende onthulling. Ze gaan niet gewoon pannenkoeken met stroop en poedersuiker verkopen, ze gaan pannenkoeken maken die geïnspireerd zijn op de karakters van kun kinderen. Wat een lekker wild plan, Jolanda. Dat gaat vast een succes worden. Of zoals haar collega het zo mooi zei: “Er zal wel een markt voor zijn.”

De emigratie begint niet ideaal want Thé en Jo hebben hun huis nog niet verkocht en dus reist hij vast vooruit om de eerste dingen te doen. Het pannenkoekenhuis is er al, maar het is er erg vies. Zelfs zo vies dat het na een paar weken nog niet schoon is. Gelukkig kan dat Jolanda, die een paar weken later komt, niets schelen. Alles vindt ze leuk. Zelfs bij brandende gaspitten komt er een overtuigend “geweldig!” uit haar mond. En die rattenplaag? Acht wat maakt het uit. Als je ratten hebt, heb je in ieder geval geen muizen.

Tegen alle verwachtingen in lijkt het pannenkoekenavontuur zowaar een succes te worden. Tijdens de opening zit het terras vol en de pijnlijke spelfout op de menukaart (Jew Brew in plaats van Jul Brew) wordt creatief opgelost met een sticker. Even nog lijkt het mis te gaan omdat het huis in Nederland nog steeds niet is verkocht, maar Theo schoffelt wat tuintjes op Urk en ineens hebben ze toch een koper. Nu komt de pannenkoekendroom echt uit. Met het extra geld vermoord Jolanda haar kapsel tot een onderhoudsvrij geheel en kopen ze een kekke Hollandse molen voor op het terras (dat een beetje op een hakenkruis lijkt, maar dat ligt misschien aan mij).

Wil je weten hoe het afloopt met onze pannenkoekvrienden in Gambia? Kijk dan hier de aflevering terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s