Ik vertrek: Floor en Gerrieke

In verband met een onvoorziene fascinatie voor de naaktslak die al mijn tijd in beslag nam, heeft het even geduurd voor ik iets over Ik vertrek kon schrijven. Maar vandaag was het zover. Met pen en papier in de aanslag zat ik klaar voor nieuwe emigratieavonturen. Deze week in Tsjechië.

Drie kwartier later heb ik alleen de namen Floor en Gerrieke opgeschreven. Normaal heb ik na een afleveringen pagina’s vol met steekwoorden, bizarre gebeurtenissen en vreemde uitspraken. Nu niets. Er gebeurde gewoon niet zo heel veel in Tsjechië. Ze gingen erheen, begonnen een camping en dat was het. Er hoefde ook niet echt geklust te worden. Vooral veel opgeknapt waarvoor ze vijftig mensen een weekend uit Nederland lieten komen wat ik wel slim vond. Later, toen de camping was geopend, werd deze gerund door vrijwilligers van over de hele wereld wat ik ook slim vond. Tussendoor was er heel veel gegiecheld wat ik irritant vond.

Een beetje een deceptie dus. Ik heb naaktslakken deze week spannendere dingen zien doen. Mocht je toch nieuwsgierig zijn geworden kun je de aflevering hier terugzien en anders ben ik er morgen weer met hopelijk een interessanter verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s