Ik vertrek: Don en Brigitte

Don en Brigitte gaan Nieuw-Beijerland verruilen voor Frankrijk. Daar willen ze een glamping beginnen. Ik wist niet wat dat was, dus daar heb ik onderzoek naar gedaan. Glamping is een samentrekking van glamour en camping. Iets met een glitterjurk en een tent denk ik dus.

Brigitte is kapster (daar zijn beelden van, want aan haar kapsel zie je dat niet) en Don zit in een rolstoel. Hij is vijftien jaar geleden van de trap gevallen en niet helemaal goed geland. Ze hebben drie dochters; Iris, Maran (ik wist niet dat dat een naam was) en Kira. Varkentje Pien gaat ook mee.

In Frankrijk wordt het zomerseizoen nog afgemaakt door de huidige eigenaar Jan. Hij wordt al snel helemaal gek van zijn opvolgers en vooral van de zooi die ze meegenomen hebben. Maar als de zomer voorbij is en de kinderen naar school gaan kan de glampingdroom beginnen. Dat gebeurt niet. Don en Bri willen namelijk allemaal tenten met eigen sanitair en dat vindt de gemeente niet goed. Ze moeten nu hun hele plan omgooien. Zo wilden ze per tent per week €1200,- vragen, maar dat gaat nu niet meer lukken. Er moet dus veel harder gewerkt worden dan de bedoeling. Don speelt daar leuk op in. Hij krijgt het gevoel in zijn benen weer terug en binnen een paar maanden loopt hij weer. Iedereen natuurlijk superblij, maar dochter Maran ziet wel meteen een groot nadeel. Een vader in een rolstoel heeft zo zijn voordelen. In een pretpark hoefden ze bijvoorbeeld nooit in de rij te wachten als hij mee was. Aan dat leven komt nu een eind. En dat valt niet mee als je net je vertrouwede leven in Nederland noodgedwongen achter hebt moeten laten omdat je ouders een droom hebben.

Komt het nog goed tussen vader en dochter? Gaan we nog glamour zien op deze Franse camping? Bekijk de aflevering hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s