Ik vertrek: Sjaak en Irma

Ik vertrek is weer begonnen en hoe! Het seizoen begint meteen met een epische aflevering. Sjaak en Irma wonen in Drenthe en hebben zeventig papegaaien. Alsof dat nog niet gek genoeg is gaan ze verhuizen naar Hongarije zonder daar ooit geweest te zijn. Ze wilden eigenlijk iets in Duitsland kopen, kwamen per ongeluk op de Hongaarse Funda terecht en binnen een uur hadden ze daar een huis gekocht. Vreemd? Heel vreemd! Maar als Irma even later een van haar papegaaien uitlaat met een buggy blijft het nog veel gekker te kunnen.

Wanneer onze vreemde vogels voor het eerst in Hongarije aankomen gaan ze stiekem bij hun nieuwe huis kijken. Eigenlijk mag dat niet van de makelaar, want hij wil dat ze eerst tekenen. Maar Sjaak en Irm zijn zo nieuwsgierig. Ze ontdekken twee bijgebouwen op het terrein. Horen die ook bij hun huis? Toch maar even de makelaar bellen en ja hoor, de bijgebouwen horen er ook bij. Heerlijk! En dat voor maar 7.000 euro.

Tijd voor het officiële gedeelte. Het koopcontract moet getekend worden. De Nederlandse makelaar legt uit dat het contract in het Hongaars zal zijn want ze zijn nou eenmaal even in Hongarije. Ze weten dus niet wat ze gaan tekenen, maar dat is een kwestie van vertrouwen zegt hij. Dit is het moment dat er alarmbellen moet gaan rinkelen, maar dat gebeurt niet. Er wordt getekend, er wordt een wandeling gemaakt door het van god verlaten dorp en er volgt zelfs een ontmoeting met de burgemeester. En dan is het eindelijk zover. Voor het eest gaan ze hun huis van binnen bekijken. Wat ze daar aantreffen schiet meteen de top tien van ergste bouwvallen in Ik vertrek binnen. “Valt me reuze mee,” zegt Sjaak optimistisch. Irma blijkt helderder van geest. Waar zijn ze aan begonnen? En dan blijken de bijgebouwen ook nog eens helemaal niet bij het huis te horen.

Er volgt een lange periode van verbouwen. Het huis blijkt nogal vochtig en koud te zijn. Hoe kan dat toch? Nou heb ik geen bouwkunde gestudeerd, maar ik denk dat de gaten, kieren en scheuren in dit bouwval een rol spelen. Sjaak en Irma huren een ander, iets minder erge, bouwval om in te wonen en aangezien ook dit huis heel goedkoop is kopen ze dat ook maar. Zo heb je niks en zo heb je twee ruïnes om te verbouwen.

Hoe het afloopt moet je zelf maar gaan bekijken. Ik kan vast verklappen dat het iets met homo’s is. Want homo’s zijn zulke lieve mensen. Ze moeten zich alleen wel aan de regels houden en zich niet de hele dag verkleden.

Terugkijken kan hier. De volgende aflevering is donderdag en dan verhuizen we naar Frankrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s