Ik vertrek: Joost en Anita

Bed & Breakfast is weer afgelopen (laatste twee verslagen komen nog) en dat betekent dat we het weekend weer inluiden met Ik vertrek. Uiteraard ook met een bed & breakfast. En met lekkage. En met geldproblemen.

Joost en Anita wonen in Brabant. Zij is kapster en hij golft. Die strijd om dat balletje in dat gaatje te krijgen. Daar leeft hij voor. Hij heeft ook wel gewoon werk, maar omdat ik die opmerking over dat balletje en dat gaatje moest verwerken is me even ontgaan wat.

Ze hebben een bouwval gekocht in Portugal en daar moet dus een bed & breakfast komen. Hun huis in Nederland is nog niet verkocht en daarom hebben ze het geld van een vriend geleend. Altijd handig van die vrienden die een paar ton hebben liggen. Zelf koester ik zulke vriendschappen ook heel erg.

In Portugal beseffen Joost en Annie eigenlijk pas waar ze aan begonnen zijn. Er moet veel gebeuren. Daarom eerst maar even Baileys drinken op een terrasje, want zo’n verbouwing doe je niet nuchter. Ook hebben ze geen elektriciteit en geen water. Daarom douchen ze bij een bed & breakfast in de buurt (en als je daar toch bent laat je die mensen ook meteen maar even je vuile was doen) en eten ze verbrande kip uit een snackwagen.

Dan gebeurt er iets vreselijks. Anita begaat de grootste zonde ooit. De vorige bewoner heeft een kast vol boeken achtergelaten en omdat ze geen verwarming hebben besluit ze om die boeken te verbranden. Vanaf hier ben ik al mijn sympathie, die al niet heel hoog was, voor haar verloren. Want boeken verbranden, dat doe je gewoon niet. Ook niet als ze in een taal zijn geschreven die je niet begrijpt. Dan geef je ze weg of je verkoopt ze (wat nog helemaal geen gek idee is aangezien dat huis in Brabant nog steeds niet verkocht is). Maar verbranden? Nee, Annie, nee!

Zal Anita voor deze doodzonde gestraft worden of wordt de bed & breakfast een groot succes? Bekijk het hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s