Bed & Breakfast: Limburg

Bed & Breakfast speelde zich afgelopen week volledig af in Limburg, dus eigenlijk een beetje in het buitenland. Worden er daar ook denkbeeldige appels geplukt of doen ze daar heel andere dingen?

B&B 1

In Maastricht hebben Frank en Karin hun monumentale boerderij omgebouwd tot bed & breakfast. Ze zijn nog niet zo heel lang open en doen vooral mee om te horen wat er nog verbeterd kan worden. Die kritiek moet komen van Daniël en Yvonne, een stel waarbij ondertiteling af en toe geen overbodige luxe zou zijn geweest, en Paul en Corriene, die ondanks dat ze de zeventig gepasseerd zijn gewoon met de motor komen.

In Maastricht wordt er geen vage workshop gedaan waarbij er gespeeld wordt met verf. In Maastricht wordt er gemountainbiket. Dat lijkt heel leuk, maar al snel gaat het gruwelijk mis. Corriene, onze vriendin van in de zeventig, valt voorover en slaat over de kop. Wat nu? Komt er vroegtijdig einde aan deze uitzending? Welnee. Corriene veegt het bloed van haar gezicht en fietst vrolijk verder.

De volgende ochtend is het dan eindelijk tijd voor het leukste onderdeel: de feedback. Deze is nog wat voorzichtig met een opmerking over een lichtje in de badkamer en een deur, maar Yvonne deelt de eerste sneer uit als ze aangeeft liever niet met vreemde mensen te willen ontbijten. Dat belooft wat voor de komende dagen.

B&B 2

Daniël en Yvonne wonen in Vijlen. Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar het bestaat. Ze hadden er al een tijdje een café, maar ze wilden ook nog iets doen met kamers. Maar wat? Nou alle opties overwogen te hebben viel de keuze op een bed & breakfast. Het café staat vol met beelden van religieuze figuren en die overdaad is ook terug te vinden op de kamers. Zo is er een kamer vol met huilende zigeuners en is er een royal room (ik moest een paar keer terugspoelen voor ik dat verstond) waar allemaal statieportretten van diverse koningen en koninginnen hangen. Maar eigenlijk valt deze bed & breakfast het beste samen te vatten als een kringloopwinkel waar je ook kunt blijven slapen.

Als uitje is er een rondleiding in een bierbouwerij geregeld. Daar worden vast hele interessante dingen verteld, maar ik verstond het niet. Na de rondleiding worden de koppels ook nog flink aan het werk gezet en dan mag er eindelijk gedronken worden.

De volgende ochtend volgt helaas weer wat lauwe kritiek. Karin wil graag wat meer streekproducten zien bij het ontbijt en beide koppels willen liever een tweepersoonsdekbed.

B&B 3

We sluiten onze Limburgse reis af in Heerlen waar de watermolen van Paul en Corriene staat. Het leuke aan hun bed & breakfast is dat kinderen er verboden zijn. Paul heeft alles zelf verbouwd en Corriene heeft overal haar zelfgemaakte kleden neergelegd en opgehangen.

Die klassieke man-vrouwverdeling vinden we ook terug in het uitje. De mannen gaan Paul helpen in de molen en de vrouwen gaan met Corriene een placemat maken op de naaimachine.

De volgende ochtend wordt er, zoals Yvonne graag wil, apart van elkaar ontbeten en dan is het tijd voor de verbeterpunten. Zal het dit keer wel wat spannender worden?

Kijk de aflevering hier terug. Zelf ook zin gekregen om iets te maken, maar is de naaimachine nog te hoog gegrepen? Kreatief met kurk geeft een aantal behapbare alternatieven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s