Bed & Breakfast: Utrecht, Overijssel en Flevoland

Met het schaamrood nog op de kaken na de vertoning van vorige week stonden afgelopen vrijdag weer drie slaapfeestjes op het programma. Ditmaal in Utrecht, Overijssel en het immer bruisende Flevoland.

B&B 1

Catrien is een vrouw van 81 jaar en in Spakenburger klederdracht runt zij haar b&b. Of b&b… Eigenlijk heeft ze gewoon twee logeerkamers. Bij Catrien staan alleen eenpersoonsbedden. Zij heeft waarschijnlijk ook de aflevering van vorige week gezien en dat soort taferelen wil ze niet in haar huis hebben. Gelijk heeft ze. Omdat ze maar drie logeerbedden heeft staat ze haar eigen slaapkamer af en logeert ze zelf bij haar zoon.

Het eerste koppel bestaat uit Henk en Brigitta. Nog voor Catrien de deur open kan doen krijgt ze een jampotje in haar gezicht gedrukt. “Zelfgemaakt en eigen oogst.” Brigitta maakt meteen duidelijk dat haar jam niet uit de Albert Heijn komt. Dat je het weet! Henk geeft aan van authentieke mensen te houden. Dat is ook wel begrijpelijk want zelf is hij allesbehalve authentiek. Beeld je een heteroman van in de vijftig in en de kans is groot dat het Henk is.

Paul & Rolina zijn het tweede koppel. Ze hebben elkaar ontmoet op een datingsite voor vegetariërs. Voor dat soort mensen werkt liefde toch net even anders. Paul gaat in de kamer van Catrien slapen en het valt hem meteen op dat er een grote spiegel boven het bed hangt. Nogal kinky vindt hij. Rolina begrijpt niet wat hij bedoelt.

Als uitje brengen we een bezoekje aan een museum en gaan we met een bootje varen en dan is het de volgende ochtend al weer tijd om het knoffertje in te pakken en kritiek te geven. Henk mist een kast op de kamer. Opvallend, want ik heb zelden grotere kasten gezien. Paul en Rolina hadden liever geen tv en radio op de kamer gehad. Dat is toch meer iets voor vleeseters.

B&B 2

In een bos in Ommen staat de b&b van Henk en Brigitta. Elke kamer hebben ze een seizoen als thema gegeven. Zo heeft de lentekamer de sfeer van de lente, de herfstkamer heeft herfsttinten en in de winterkamer hangt een lamp van de IKEA.

Als uitje wordt er gekeken naar kippen en volgt er een zangworkshop waarbij denkbeeldige appels moeten worden geplukt. Dat klinkt allemaal niet heel spannend en dat is het ook niet. Henk en Brigitta zijn namelijk niet zulke spannende mensen. Echt gezellig wil het dan ook niet worden. Snel door naar het huis van die vegetariërs dus.

B&B 3

In de Noordoostpolder hebben Paul en Rolina hun bed & breakfast. Omdat zij kunstenares is en hij iets met theater doet krijgen zij voornamelijk gasten die er voor langere tijd komen om er te werken aan bijvoorbeeld een schilderij. De hele b&b is ingericht in de stijl van de jaren 70. Deze stijl hebben ze zelfs in hun eigen kleding doorgevoerd en daar is dan weer de mok waar ze uit drinken op afgestemd.

Het uitje bestaat uit een workshop biologisch koken. Iedereen ervaart dit op zijn eigen manier. Henk ziet het als het opdringen van een filosofie, Brigitta vindt het geweldig want Brigitta vindt alles geweldig en Catrien vindt het gewoon niet lekker. Moet ze nou verdorie op haar oude dag nog biologisch gaan koken? Je zult het wel moeten leren eten, concludeert ze.

Dan is het tijd om de enveloppen open te maken en komt deze toch wel enigszins saaie aflevering ten einde. Hier kun je hem terugkijken. Zelf ook zin gekregen om de handen uit de mouwen te steken, maar vind je biologisch koken nog een stap te ver? De aflevering van Kreatief met kurk biedt wellicht uitkomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s