Ik vertrek: Britt en Maikel

Vanavond was er voor het eerst in maanden weer een Ik vertrek. Eindelijk weer genieten van lekkages, budgetproblemen en gedoe rondom vergunningen. Dit seizoen beginnen we met Britt en Maikel.

 

Hij is accountant en zij is na haar ontslag in een depressie geschoten. Samen met hun kinderen Mike en Mikki wonen ze in Blaricum, maar dat moet Oostenrijk gaan worden. Daar hebben ze een soort hotelachtige situatie gekocht. Voor de verbouwing zijn maar liefst tien maanden uitgetrokken. Bijzonder, aangezien in Ik vertrek alles toch zo snel mogelijk af moet zijn. Die verbouwing gaan ze dan ook nog eens niet zelf doen. We hebben hier immers met mensen uit het Gooi te maken. Die huren daar gewoon wat mannetjes voor in. Maar eerst moet er afscheid worden genomen. Vooral de oma met het blauwe haar zal gemist worden. Zij paste minstens een keer per week op en dat kan straks niet meer.

In Oostenrijk staat er een hotel op ze te wachten waar ik als gast dik tevreden mee zou zijn. Britt en Maikel vinden het maar gedateerd. Er moet de sfeer van een lodge gecreëerd worden. Lodge is Engels voor een huis met veel hout, maar dat klinkt natuurlijk veel te gewoon. Deze mensen spreken ook over happiness als ze geluk bedoelen en over de look and feel als het de inrichting betreft. Dan lijk je toch net even interessanter.

Omdat de verbouwing uitbesteed wordt verwacht je niet veel problemen. Dan heb je wel een vergunning nodig en laat die er nou net niet zijn. Dus trekken B & M hun Gooise outfits uit en gaan ze vast beginnen met slopen. De kinderen beginnen ook snel met school. Dan lopen die tenminste niet meer in de weg. Helaas heeft de school bedacht dat ze de eerste week maar een paar uurtjes hoeven te komen om te wennen en er is geen blauwe oma meer in de buurt om op te passen waardoor er een vertraging wordt opgelopen. Komt dit nog wel goed?

Tien maanden later nemen we opnieuw een kijkje. Ze zouden inmiddels open moeten zijn. Toch komen we terecht in een bouwval. De vergunning is inmiddels wel binnen, maar nu zijn het de bouwvakkers die het af laten weten. Sporadisch komt er een langs en dat is niet genoeg. De eerste boekingen zijn binnen en er is dus een deadline. Om het allemaal nog wat moeilijker te maken hebben ze ook besloten toch geen hotel met restaurant meer te willen maar appartementen. Dus loopt alles een nog grotere vertragingen op. Maikel vermaakt zich prima met zijn bouwhelm op, maar bij Britt slaat de heimwee toe. Ze mist het Gooi. Ze moet hier verdorie haar eigen handdoeken ophangen.

Weer een paar maanden later staan dan toch eindelijk de eerste gasten op de stoep. Ze worden meteen vermoeid met een verhaal over de verbouwing en dat hun appartement nog wel stoffig kan zijn. De look and feel zijn dan wel echt beautiful geworden. Dat dan weer wel.

Wil je ook een gratis cursus Engels en tegelijkertijd Ik vertrek kijken? Dat kan! Kijk de aflevering hier terug.

Een gedachte over “Ik vertrek: Britt en Maikel

  1. Wat geweldig geschreven !
    Ik hou ook zo van dat programma mensen zijn vaak zo naïef laten alles achter en volgen “The Dream”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s