Bed & Breakfast: Gelderland

Deze week stonden onze bedjes en ontbijtjes klaar in Gelderland.

B&B 1

We beginnen onze Gelderse pyjamaparty in Arnhem. Daar staat de stadsboerderij van Bob en Joukje. Zij runt de boel en hij loopt er wat ongemakkelijk rond. Hij is namelijk ambtenaar. Hun inrichting is een combinatie van Leen Bakker en Ikea. Met beddengoed met teksten als “home is where the heart is” en nepbloemen. Ook hebben ze een wel heel gekke douche met tegenstrijdige kleuren.

Het eerste koppel dat arriveert bestaat uit Jenny en Beerd. Het bijzondere aan haar is dat ze geen emoties heeft en alles op precies dezelfde monotone manier uitspreekt. Het bijzondere aan hem is dat hij een snor heeft. Het andere koppel wordt gevormd door Maria en Norwike die oog hebben voor dingen die een normaal mens ontgaan. “Een echte voordeur!”

Het eerst uitje is een stadswandeling door Arnhem met niemand minder dan Bob himself als gids. Hij weet veel en praat nog meer wat vooral bij Mar en Nor voor irritatie zorgt. Gaat dat wel goedkomen de komende dagen?

B&B 2

De B&B van Jenny in Beerd staat in Oldebroek. Emotieloze Jenny bemoeit zich met de gasten en de snor ontfermt zich over de sprookjestuin die ze hebben. De twee kamers zijn vernoemd naar hun kleindochters en ook hier zorgen de dekbedden voor genoeg leesvoer.

De aankomst van Maria en Norwike is wat afstandelijk, maar met Bob en Joukje wordt flink gezoend. Beide koppels zijn zeer enthousiast over de tuin en dus erg blij dat het uitje uit een rondleiding bestaat. Maar dan volgt er een twist. Er moet gewerkt worden, want die tuin onderhoudt zichzelf niet. Dit wederom tot grote irritatie van Mar en Nor.

B&B 3

De B&B van Maria en Norwike is eigenlijk geen bed & breakfast maar een breakfast & bed. Het ontbijt wordt namelijk ’s avonds al gebracht zodat je kunt ontbijten wanneer het jou uitkomt. Zo raar als Joukje dat vindt, zo enthousiast is Jenny. Helaas ontbreekt het haar aan de emoties om dit uit te stralen.

Van het uitje is dit keer echt werk gemaakt en er staat een boottochtje op het programma. Jammer genoeg loopt de motor steeds vast waardoor ze uren op het water zitten. Wat zal dit doen met de sfeer die nog steeds niet helemaal lekker is?

En dan is het al weer tijd voor de einduitslag. Wie gaat er winnen? Kijk hier de doldrieste Gelderse avonturen terug. Zin gekregen om zelf de natuur in te gaan? Volg dan zeker deze les uit Kreatief met kurk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s