Bed & Breakfast: Groningen en Overijssel

Iets later dan gepland begint vandaag een nieuwe serie bakkkerpraatjes over het programma Bed & Breakfast van omroep MAX. Een soort Ik vertrek voor mensen die het buitenland nog net even te spannend vinden. We trappen af in de provincies Groningen en Overijssel.

B&B 1

De eerste B&B waar we gaan logeren is van Anton en Gert en staat in Dedemsvaart. Anton is de helft van het muzikale duo De Dikdakkers. Wereldberoemd volgens mijn zus, maar ik had er nog nooit van gehoord. Gert doet aan dressuur en hun B&B is gevestigd op de zolder van een manege. De eerste gasten zijn Antje en Gulle (ik wist ook niet dat dat een naam is). Hun eerste reactie is wat voorzichtig. “Beetje kantine-achtig”, maar dan heeft Anton nog niet gezegd dat je er dingen op wifi kunt bekijken. Enthousiaster is het tweede koppel dat bestaat uit Hetty en Tieko. Hetty is het type dat alles leuk vindt en Tieko is het type dat daar een beetje naast staat.

Als uitje hebben Anton en Gert een ritje in een huifkar georganiseerd waar ze met z’n allen het nummer Cowboys en indianen (uitgesproken als koibois en indianen) gaan zingen. Daarna geeft Gert een demonstratie van zijn dressuurkunsten. Hetty wordt helemaal week in haar knieën van dit gezicht. “Een mooie man en een mooi paard. Prachtig! Ik kijk liever naar een mooie man dan naar een lelijke man.” Tieko staat ernaast en mompelt wat.

De volgende ochtend is er iets vreemds gebeurd. Hetty is namelijk haar typetje kwijt. Ineens heeft ze iets te klagen. De kamer is benauwd, je moet een eind lopen naar de badkamer en er zijn te weinig kleerhangers. Is Hetty wel die enthousiaste vrouw die ze op het eerste gezicht leek te zijn?

B&B 2

De B&B van Antje en Gulle bevindt zich in een stadsboerderij in Groningen. Ze hebben veel kamers en om uit elkaar te houden welk servies bij welke kamer hoort hebben ze een ingenieus plan bedacht met kleuren. Zo horen de rode kopjes in de rode kamer en de gele kopjes in de gele kamer. Zie daar maar eens iets tegenin te brengen.

Hetty en Tieko komen als eerste aan en Hetty heeft zichzelf weer teruggevonden. Alles is weer leuk en mooi en enig. Maar zodra de deur dichtgaat klinkt er meteen een “dit is niks voor ons”. Anton en Gert beschrijven de B&B als een rommelmarkt.

Antje is kunstenares en de activiteit die ze heeft georganiseerd is een bloem tekenen om die daarna te gutsen. Daarna zingt Gosse een lied bij het kampvuur maar alle aandacht wordt door Hetty opgeëist die heel melodramatisch begint te huilen.

Bij het ontbijt blijkt dat de gasten zelf de tafel moeten denken. Daar is Hetty absoluut niet van gediend en ze begint meteen te roddelen over wat er allemaal wel niet mis is met deze B&B. Gert roddelt gezellig mee.

B&B 3

De laatste B&B staat in het Groningse dorp Blauwestad en is van Hetty en Tieko. Antje en Gulle vinden het veel te luxe en hebben het gevoel dat ze overal met een doekje langs moeten als ze iets hebben aangeraakt. Gert en Anton zijn enthousiaster, vooral over de mooie serre. “Dit noemen wij de zomerkamer en in de winter noemen we het de winterkamer”.

Het uitje bestaat uit een boottochtje waarin de geschiedenis van Blauwestad wordt verteld. Aangezien dit dorp nog maar een paar jaar bestaat zal dit een vrij kort uitje zijn geweest.

Het ontbijt wordt als over de top ervaren al ontbreekt er wel peper en zout en een gekookt ei.

Benieuwd wie deze aflevering heeft gewonnen? Kijk hem hier terug. Mocht je zelf ook graag iets willen gutsen kan ik je deze les uit Kreatief met kurk aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s