Ik vertrek: Mark en Margo, het vervolg

Vanavond stonden Mark en Margo weer centraal in Ik vertrek. Een van de meest memorabele afleveringen. Helaas zijn een paar van de beste scènes gesneuveld in deze compilatie, maar mijn verslag bevat uiteraard de complete ervaring.

Mark houdt van techniek en natuur en in zijn werk als printermonteur heeft hij de perfecte combinatie gevonden. Margo heeft haar eigen lingeriewinkel. Maar het liefst zijn ze naakt en dus vertrokken ze in 2011 naar Slowakije om daar de eerste nudistencamping van het land te beginnen. Na een paar maanden vol geploeter met taal en riolering en een intens ongemakkelijke tongzoen met een buurtbewoner, kan eindelijk de onderbroek uit en is er tijd voor ontspanning in het zwembad.

Onder de eerste gasten bevindt zich een vrouw die ik Trudie heb genoemd. Geef Trudie een eigen serie en ik zal trouw elke aflevering kijken. Zij heeft in de jaren zeventig niet alleen haar bh verbrand maar ook haar kapsel. Ze is het type dat uitspraken doet als “eigenlijk ben ik een heel gek mens” en “we gaan lekker aan de slag met de A van enthousiast”. In de geschiedenis van de mensheid heeft er nog nooit iemand zo vaak “heerlijk” gezegd als Trudie. En als mijn nieuwe beste vriendin dan ook nog in al haar naaktheid op ziekenbezoek gaat bij Mark mogen wij god op onze blote knietjes danken dat wij een kijkje mogen nemen in deze cultuur. Een wereld die voor de meeste mensen gesloten blijft.

In 2013 zijn we opnieuw te gast bij M&M. Er wordt naakt boekgehouden, naakt schoongemaakt, alles. Margo is er zelf ook door van slag. Ze weet zelfs niet meer hoe je tomatensoep schrijft en champignons vindt ze ook best een lastig woord. Mark is bij voorkeur alleen naakt als er geklede mensen inde buurt zijn en andersom. Helaas is Trudie nergens meer te bekennen.

Ook dit jaar verblijden Mark en Margo ons met een kijkje in hun leven, maar het is niet allemaal nudistengoud wat er blinkt. Mark woont namelijk weer in Nederland om bij te verdienen. Dat valt nog niet mee, want bij de meeste werkgevers moet je toch kleding dragen. Margo woont nog wel in Slowakije, maar ook daar is er veel veranderd. Zo zijn ze in de winter geen naaktcamping meer.

Als op en eenzame avond ineens de bel gaat bij Margo is er paniek. Ze heeft immers alleen contact met haar dieren. Wie zal er voor de deur staan? Is het een onverwachte gast? Is het Trudie? Nee hoor. Mark zelf staat voor de deur voor een verrassingsbezoek. Zo kunnen de kleren deze winter toch nog uit. Dit keer gelukkig pas als de camera uit is.

Voor het complete nudistenpretpakket kijk je hier, hier en hier alle afleveringen terug.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s