Ik vertrek: Jules en Rintai, het vervolg

Hij spreekt Spaans en zij heeft horeca-ervaring, dus willen Jules en Rintai een café beginnen in Spanje. Zoons Julius en Mugen gaan ook mee. De ellende laat niet lang op zich wachten want al voor vertrek krijgen ze te horen dat de verkoop niet doorgaat. De Belgen van wie ze het café over gaan nemen hebben ineens de voorwaarden veranderend en daarom hebben Jules en Rintai niet meer betaald. Vol spanning stappen ze toch in het vliegtuig. In Spanje aangekomen blijken de Belgen niet thuis en besluit het gezin tijdelijk op een camping te gaan wonen. Een paar weken later lukt het dan toch om een ontmoeting met de Belgen te regelen en tot ieders verbazing besluiten zij de verkoopprijs naar beneden bij te stellen. Appeltje-eitje zul je denken, maar de communicatie blijft moeilijk verlopen en tot een afspraak met de notaris komt het maar niet. Dan eerst maar een school voor de kinderen regelen. Dat valt nog niet mee, want zoon Julius wil niet naar school. En wat doe je met een kind dat niet luistert? Die chanteer je met een nieuwe hond. Kind blij, ouders blij. Maar de hond blijkt veel te druk voor het kleine appartement waar ze inmiddels wonen dus moet de hond weer weg. Sjuul en Rinnepin zijn zelf dus ook niet zo goed in afspraken maken.

Een paar maanden later lukt het dan eindelijk om een notaris te spreken en is de koop eindelijk rond. Het café gaat meteen open want er is geen tijd te verliezen. Er moet geld verdiend worden. Gelukkig stroomt het meteen vol, maar Rintai is niet blij. Het is haar veel te druk en haar horeca-ervaring blijkt ook nogal tegen te vallen. “Decafé is toch met melk?” Jules geniet wel van deze eerste dag en als Rintai door haar rug gaat (ik denk dat ze doet alsof, maar heb daar nog geen bewijzen voor) zijn er gelukkig vrienden die komen helpen en wordt het een leuke avond. De volgende dag staat Rintai weer op haar benen en als ze ontdekt dat alle vlammetjes de vorige avond op zijn gegaan gaat ze door het lint. Hoe lang gaat deze samenwerking nog goed?

Acht jaar later belanden we in Arnhem. Maar dat ligt toch helemaal niet in Spanje? Nee. Het gezin woont weer in Nederland. Het café is geen succes geworden. Ze kwamen namelijk tot de conclusie dat seizoenswerk inhoudt dat je in de winter weinig klanten hebt en na een jaar hebben ze de boel weer verkocht. Jules en Rintai zijn ook niet meer samen, want zij had andere ideeën over geld verdienen. Ik heb daar meteen allerlei beelden bij, maar het wordt verder niet toegelicht. Jules is nu gelukkig met Ria, die een beetje op Rintai lijkt, en samen hebben ze een café. Buiten het land is er dus eigenlijk niets veranderd. De kinderen zitten allebei in het leger. Rintai wilde niet meer meewerken aan het programma en is niet in beeld te zien.

Als je ook wilt genieten van alle ellende kun je hier de aflevering terugzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s