Ik vertrek: Sylvia en Nico, het vervolg

Ik vertrek bleek toch niet afgelopen te zijn en vanavond werden we weer op een klassiekertje getrakteerd. Sylvia en Nico komen uit Almere (en dat zie je). Zij is veertig jaar ouder, maar een kniesoor die daar op let en in Almere hebben ze grotere problemen. Het plan is om een café over te nemen in Spanje. Ze hebben er niet heel goed over nagedacht. “Normale mensen nemen zo’n beslissing na een halfjaar. Bij ons duurt dat een uurtje.” Voor de emigratie moet er nog wel even getrouwd worden. Nou heb ik redelijk was trouwjurken in mijn leven gezien, maar nog nooit in Almere. Dan merk je toch dat dat een hele andere cultuur is. Sylvia draagt een soort lange kabeltrui met gaten. Ik weet niet of dat een fashionstatement is of dat er geen geld meer was voor een volledige trui. Financieel zitten ze namelijk aan de grond omdat ze de huidige huurder van hun café €25.000 hebben betaald. Stukje goodwill.

In Spanje slaat de paniek meteen toe als het huurcontract niet blijkt te deugen. Ook wil de eigenaar het contract met de huidige huurder Melanie niet opzeggen omdat ze nogal hoge schulden heeft. Melanie heeft natuurlijk geld zat door de naïeve Syl en Nico, maar dat moet vooral geheim blijven. Als Syl dit toch vertelt wordt ze uitgelachen omdat ze zo dom is geweest zoveel geld te betalen aan Melanie. Als ze dat niet had gedaan had ze nu haar café, maar ook nog spaargeld gehad. Uiteindelijk betaalt Melanie toch haar schuld en kan de Spaanse droom beginnen. Inclusief de vier naaktkatten van het stel en de cavia He-Man (blijkt later een hond te zijn).

De eerste paar maanden lopen moeizaam. Ze verkopen een gebakken ei en dat is het wel. Toch zegt Syl stellig dat als het zou mislukken en ze alles kwijt is ze niet teleurgesteld zou zijn. Als je een auto koopt ben je immers ook een boel geld kwijt. Ik snap de vergelijking niet helemaal. Het zal wel een oud Almeers gezegde zijn.

Drie jaar later ontmoeten we het stel opnieuw. Het café loopt eigenlijk best goed en er treedt zelfs een Elvis lookalike op. De echte Elvis is nog te duur. Ook hebben ze inmiddels een huis met zwembad. Wel een zwembad waar de pomp van kapot is en die volledig door hun huisdieren in beslag is genomen maar toch. Ik had op iets meer ellende gehoopt, maar je kunt niet alles hebben.

Kijk hier de afleveringen terug. Geen idee of dit dan wel de laatste aflevering was. Dat blijft spannend.

2 gedachtes over “Ik vertrek: Sylvia en Nico, het vervolg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s