Verzoekje: Noord-Korea

Ik kreeg het verzoek om iets te schrijven naar aanleiding van een reportage in Nieuwsuur over Noord-Korea. Noord-Korea kennen we allemaal als dat gezellige land in Azië met die guitige president Kim Jong-un. Maar is dat beeld wel terecht? Marieke de Vries en Ellen Brans zochten het uit. Een soort Ik vertrek dus, maar dan in een echt boeiend land.

De reportage begint met een musical in een weeshuis op een niveau waar Kinderen voor Kinderen nog wat van kan leren. Prachtige kostuumpjes en een strakke choreografie. Door middel van zang en dans vertellen de weeskinderen over de rot-Amerikanen die hun vrijheid af willen pakken. Gelukkig is daar de Grote Leider die ze beschermt. Een happy end dus. Ook buiten het podium blijven de kindertjes in hun rol. Een meisje moet huilen als ze vertelt dat ze Kim Jong-il, de vorige Grote Leider, zo mist. Tussendoor krijgt ze wat regieaanwijzingen van de weeshuisdirectrice.

Noord-Korea blijkt een waar pretpark. En zijn dolfijnenshows en er is een groot zwemparadijs. Allemaal gratis toegankelijk. Buiten de hoofdstad wonen dan wel mensen die het met minder voorzieningen moeten doen, maar zij hebben weer prachtige natuur. Allemaal dankzij de Grote Leider. In Noord-Korea mogen de mensen de hele dag een toneelstukje opvoeren. Iets wat mij als theaterliefhebber natuurlijk zeer aanspreekt.

Ik weet dus al waar mijn volgende vakantie naartoe gaat. Ook enthousiast geworden? Kijk hier de reportage terug.

Heb je zelf iets gezien waar je graag een bakkerpraatje over zou willen lezen? Laat het me weten. Wie weet maak ik er dan een aparte rubriek van.

Een gedachte over “Verzoekje: Noord-Korea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s