Ik vertrek: Ton en Ricky, het vervolg

Helaas bleek het gisteren wederom niet mogelijk om een voorbeschouwing te doen op de aflevering van vanavond, maar gelukkig werden we wel weer getrakteerd op een Ik vertrek zoals Ik vertrek bedoeld is.

Ton en Ricky wonen in Sittard, maar ze willen graag een huis zoals je in Amerikaanse films ziet. Logischerwijs is hun oog dus gevallen op Brazilië. Ricky is kok en een bitch (haar woorden) en ze gaat de Brazilianen helemaal naar haar hand zetten. Ton is gastheer en amateurzanger met een vogel op zijn arm en raar haar. In Brazilië willen ze een luxe resort bouwen met vrienden Rob en Patricia die daar al wonen. Ook willen ze de Brazilianen bijbrengen wat lekker eten is, want dat kennen ze niet volgens Ricky.

In Brazilië slaat de horror al meteen toe, want hun grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid: ze moeten in een huurhuis wonen. “Dit is geen Sittard”, beseft Ton. Maar Ricky heeft een plan. Ze wil liever in het mooie huis van Rob en Patries wonen en dan kunnen zij in het huurhuis. Tot haar ongenoegen ziet Rob dat niet zitten omdat Patricia op elk moment kan bevallen. Tot zover haar ik-zet-iedereen-naar-mijn-hand-vaardigheden.

Een nieuwe tegenslag komt er als er vanuit de overheid een bouwstop wordt aangekondigd en de projectontwikkelaar er met hun geld vandoor gaat. Na vijf maanden niks doen besluiten ze een restaurant te gaan runnen. Ook dat wordt een fiasco, want ze krijgen geen vergunning om een pad vanaf het strand aan te leggen. Bovendien zijn ze niet tevreden met de bouwvakkers. “Deze mensen zijn het niet gewend om voor de rijken te werken. Zij kennen alleen een hutje met een hangmat.” Gaat dit nog wel goedkomen?

Acht jaar later zien we Rob weer met een microfoon in zijn hand. Is hij doorgebroken als zanger in Brazilië? Maar hij staat voor een lege zaal en het blijkt slechts een repetitie te zijn. Hij en Ricky wonen weer in Nederland. Het is niet gelukt met alle plannen in Brazilië en dus hebben ze besloten om weer naar Nederland te verhuizen. Al hun bezittingen passen in twee koffers en ze trekken bij haar moeder in. Inmiddels hebben ze wel een baantje gevonden in een soort kantine. Hij verkoopt er biologische karnemelk en zij bakt kroketten. Teleurgesteld? Welnee. “Het is gewoon anders gelopen”. Maar je zag de pijn in die oogjes hoor.

Kijk hier de ondergang van Ton en Ricky terug.

6 gedachtes over “Ik vertrek: Ton en Ricky, het vervolg

 1. Je lijkt me echt een prettig mens ………ik hou wel van die types die zelf niets ondernemen en anoniem andere afzeiken. ….NOT……Even iets anders …..het zijn geen bakkerspraatjes….maar bakerpraatjes … die benaming stamt uit de tijd van de “Bakers” die de geboorte van kinderen inleiden en begeleiden….en check je teksten even …staan redelijk bol van de schrijffouten….

  Like

 2. Bart, als je mensen betrapt op schrijffouten dan is het een beetje de bedoeling dat je ze zelf ook niet maakt. Tja, een klein foutje mag door de vingers gezien worden. Echter, je abnormaal gebruik van punten in letterlijk elke tekst die je neerzet, laat te wensen over. Aangezien je verbeter punten opsomt, lijkt het mij ook logisch dat je zelf ook waarde hecht als mensen het bij jou doen. Dus, komt ie; Een enkele punt is de meest voorkomende manier om je zin te eindigen. Uiteraard gebruiken mensen soms meer punten om een nadruk te leggen op een bepaalde emotie. Dit is, natuurlijk, niet zo het geval bij iedere zin. Mocht je dan toch de behoefte hebben om meerdere punten te gebruiken, geld de regel: oneven tekens. Dat betekent dat je 1,3 of 5 punten gebruikt. Meestal word 3 gebruikt, omdat het doel al word bereikt. Met 5 wordt het al overdreven. Dit geld ook voor vraagtekens, uitroeptekens bijvoorbeeld, maar niet voor komma’s, dubbele punten etc. Ik neem trouwens ook aan dat ‘bakkerpraatjes’ een spoof is op bakerpraatjes. Dat snap je zelf toch ook wel? Dankjewel voor je tijd Bart en ga zo door! Want wie weet ben je over 5 jaar een voorbeeld voor de maatschappij!

  Groetjes,
  Marco

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha iedereen die de schrijver aanvalt snapt schijnbaar de hele definitie van sarcasme niet. Heerlijk geschreven! En ja, laten we eerlijk zijn, iedereen denkt dit tijdens het kijken. Als je het niet zo persoonlijk zou opvatten en het gewoon leest zie je dat het stuk vol humor geschreven is! Gewoon entertainment en niet per definitie gecreëerd om mensen af te zeiken. Lach gewoon om je fouten. Anders word je een naar en eenzaam mens! Keep on smiling

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s