Ziek

Ik ben ziek, ik ben moe en ik zweet en ik ben op plek waar je niet wilt zijn als je ziek en moe bent en zweet: de Albert Heijn. Ik voel me vies en zo zie ik er waarschijnlijk ook uit. Een vrouw kijkt beoordelend aan en zegt: “Zo, jij hebt het warm.” Normaal zou ik in zo’n situatie haar stilletjes vervloeken en vervolgens op sarcastische toon iets aardigs zeggen. Beledigen doe je immers achter iemands rug om. Vandaag voel ik me te beroerd om dit op te brengen. Voor ik het weet hoor ik mezelf zeggen: “Mevrouw, ik ben ernstig ziek en ik ben vandaag voor het eerst in maanden weer eens in de winkel en nu komt u het een beetje verpesten met uw opmerking. U zou zich moeten schamen en ik hoop dat u ook ziek wordt.” Ik voel me gelijk een stuk beter. Dit zou ik vaker moeten doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s