Ik vertrek: Erica en Martien, het vervolg

Omdat het gaypride is en omdat Ik vertrek tien jaar bestaat gaan we vandaag terugblikken met Erica en vooral Martien. Negen jaar geleden kochten ze een kasteel, excuus, chateau in Frankrijk om er iets bed & breakfast-achtigs te beginnen. Toch is het niet het prachtige kasteel, excuus, chateau wat ons al die jaren is bijgebleven. Het was Martien die met wapperende handjes uitspraken deed als “enig”, “wat een ruimte” en “geweldig”. Dan weet je wel hoe laat het is, maar Eer had geen idee. Zij zei nog hoopvol nadat ze samen een bed op hadden gemaakt: “Als je huwelijk dit kan doorstaan kan het alles aan.” Je weet: daar komt ze nog op terug. Uiteindelijk is het kasteel (chateau) toch niet wat ze willen en besluiten ze naar het immer gezellige Sassenheim te verhuizen.

Inmiddels is het een aantal jaar later en is alles precies zo verlopen als je verwacht had. Martien is gillend uit de kast gekomen en is ze gaan verkopen. Samen met z’n dochter Montana. Vol nostalgie laat hij nog wat foto’s zien van het kasteel (chateau), maar waar is de foto van toen het sneeuwde? “Misschien bij de downloads”,  zegt Montana en daar maakt ze een beginnersfout. Het is voor haar natuurlijk ook wennen dat haar vader eindelijk de Martien is geworden die iedereen al van kilometers op de binnenkant van de kastdeur hoorde kloppen. Daarom speciaal voor haar deze wijze les: never scroll through a gay man’s phone, because you will see penis.

Kun je niet genoeg krijgen van Martien? Kijk hier de aflevering terug.

Een gedachte over “Ik vertrek: Erica en Martien, het vervolg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s